ACTUEEL

Digitaal samenwerken in zorgketens krijgt impuls

De Nederlandse Vereniging voor eHealth en Syntens slaan de handen ineen voor het brancheprogramma van Nederland Digitaal in Verbinding. Dinsdag hebben zij dit programma gepresenteerd tijdens het 11e symposium nationaal platform eHealth in Rotterdam. Het programma heeft een looptijd van anderhalf jaar. In de zomer van 2010 zullen de resultaten aan de hand van concreet gerealiseerde eHealth-toepassingen worden gepresenteerd. Dan worden de lessons learned beschikbaar gesteld aan de gehele sector, zodat ZorgICT ondernemers slimme toepassingen eerder, sneller en beter kunnen inzetten.

Toekomstige zorgvraag

De Nederlandse gezondheidszorg staat onder druk door een groeiende vraag naar zorg door demografische, epidemiologische en sociaal-culturele ontwikkelingen. Rigoreuze maatregelen zijn nodig om aan deze zorgvraag te voldoen. Inzit van slimme ICT oplossingen helpt hierbij. ZorgICT en eHealth toepassingen bevorderen slim samenwerken en zorgen voor betere kwaliteit, minder fouten, betere toegankelijkheid en hogere doelmatigheid van de zorg.

Stimuleringsprogramma

Nederland Digitaal in Verbinding gaat MKB ZorgICT ondernemers helpen daadwerkelijk hun eHealth product of dienst succesvol te ontwikkelen of verder op te schalen. Het blijkt dat momenteel ZorgICT en eHealth initiatieven vaak kleinschalig zijn en dat er slechts moeizaam worden resultaten bereikt. Tijdens de workshops wil de Nederlandse Vereniging voor eHealth (NVEH)  samenwerkingsverbanden smeden, initiatieven starten en condities bepalen die structurele opschaling stimuleren. 

Initiatief

Nederland Digitaal in Verbinding (NDiV) stimuleert samenwerken met inzet van ICT in het Nederlandse MKB. Het Ministerie van Economische Zaken is initiatiefnemer en financier van het project. Syntens is een van de uitvoerende partners. Het brancheprogramma van NDiV richt zich op de mogelijkheden voor slim digitaal samenwerken bij brancheorganisaties en hun leden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top