ACTUEEL

Eerste Kwaliteitsprijs Medisch Specialisten uitgereikt

Het project ‘Richtlijn Educatie Programma/Richtlijntoets’ heeft de eerste Kwaliteitsprijs Medisch Specialisten gewonnen.

Kwaliteitsverbetering

Dit project is ingediend door de Nederlandse Orthopedische Vereniging en de Nederlandse Vereniging voor Neurologie. Van de twaalf nominaties draagt dit project het meest bij aan kwaliteitsverbetering van de medisch-specialistische zorg. De prijs is op 3 november uitgereikt op het 1e Nationaal Kwaliteitscongres Medisch Specialisten door Pieter Vierhout, voorzitter Regieraad Kwaliteit van Zorg en voormalig voorzitter van de Orde.

Stem

De wetenschappelijke verenigingen hebben zelf projecten ingediend. Vervolgens konden de deelnemers aan het kwaliteitscongres een stem uitbrengen op een van de twaalf genomineerde projecten. De vakjury, bestaande uit Pieter Vierhout, voorzitter Regieraad Kwaliteit van Zorg, Ben Crul, hoofdredacteur Medisch Contact en Leon van Halder, directeur-generaal curatieve zorg van VWS, heeft uiteindelijk uit de top 3 de winnaar gekozen. 

Eenheid

“Het ontwikkelen van richtlijnen schept eenheid; het  is de basis voor kwaliteit. Dit project draagt bovendien bij aan het betere toetsing en goed gebruik van richtlijnen. En de vorm van e-learning zorgt voor een eigentijdse, toegankelijke wijze waarbij tevens accreditatiepunten te verdienen zijn”, aldus Pieter Vierhout.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top