ACTUEEL

Zorgbestuurder aangehouden wegens fraude

De politie heeft in Lelystad een 48-jarige directrice van een zorginstelling aangehouden. Volgens de Flevopost betreft het de instelling voor begeleid wonen ANSA.

Zorgsubsidies

De vrouw wordt ervan verdacht gefraudeerd te hebben zorgsubsidies van patiënten. De Flevopost berichtte al eerder over problemen bij de instelling. Ze wordt vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris van de rechtbank in Lelystad, liet het Openbaar Ministerie (OM) donderdag weten.

Vijf keer aangifte

Tegelijk met de aanhouding zijn ook verschillende panden doorgezocht en werd beslag gelegd op diverse goederen, waaronder enkele woningen. Vanaf 2007 deden slachtoffers vijf keer aangifte bij de politie en kwamen acht klachten binnen tegen de organisatie van de verdachte. De politie sluit niet uit dat nog meer aanhoudingen worden verricht.

Kamervragen

De Kamerfractie van de SP heeft naar aanleiding van de kwestie vragen steld aan de de minister van Volksgezondheid. De SP wil ondermeer weten of de FIOD adequaat heeft gehandeld naar aanleiding van de eerdere berichten over misstanden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top