ACTUEEL

Van Boxtel lijsttrekker D66 Eerste Kamerverkiezingen

Roger van Boxtel wordt lijsttrekker voor D66 voor de Eerste Kamerverkiezingen van 2 maart volgend jaar. Dat heeft een woordvoerder van de partij vrijdagmiddag laten weten, voorafgaand aan het partijcongres zaterdag in Den Haag. Van Boxtel kreeg 56 procent van de stemmen van de leden.

Van Boxtel was eerder al Tweede Kamerlid (1994-1998) en minister van Grotestedenbeleid (1998-2002). Sinds 2003 is hij bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar Menzis. Doordat de Eerste Kamer één dag per week vergadert, kan Van Boxtel bij Menzis blijven.

“Ik wil door een combinatie van bedrijfsleven en Eerste Kamer weer een bijdrage leveren aan de toekomst van Nederland'', aldus Van Boxtel toen hij zich kandidaat stelde in september.

Verdriedubbeling zetelaantal

Partijvoorzitter Ingrid van Engelshoven denkt dat D66 met Van Boxtel kan groeien in de Eerste Kamer. D66 bezet nu twee van de 75 zetels, maar droomt van een verdriedubbeling bij de verkiezingen. De afgelopen jaren groeide D66 van een naar drie zetels in het Europees Parlement en van drie naar tien zetels in de Tweede Kamer, benadrukt ze. Van Engelshoven: ,,Met een hervormingsgezinde lijsttrekker als Van Boxtel krijgen VVD en CDA op de ene flank en de PvdA op de andere flank een zware dobber aan D66.'' (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

van de Lustgraaf R.H.

8 november 2010

Zorgverzekeraar Menzis zal er wel bij varen. Je kan toch niet spreken over onpartijdigheid als de zorgverzekeringen aan de orde komen. Foei D66.Een flank vormen tegen VVD en CDA en de andere kant de PVDA. Dis is toch van de gekken.

Het land moet geregeerd worden en elkaar niet dwars zitten.

Nogmaals Foei D66. Mijn stem krijgt u niet als ex. D66 lid.

tjark reininga

8 november 2010

waarmee D66 in ieder geval iemand in de Kamer brengt met een inkomen van ver boven de B-norm. maar dat mag allemaal.

Top