ACTUEEL

Catharina Ziekenhuis vecht hartklepbesluit opnieuw aan

Het Catharina Ziekenhuis vecht hartklepbesluit opnieuw aan in Eindhoven heeft een voorlopige voorziening aangevraagd bij de rechtbank in Den Bosch. Het ziekenhuis wil inzage in alle stukken die ten grondslag hebben gelegen aan de vergunningverlening en -weigering voor het uitvoeren van transkatheter hartklepinterventies (THI). Dat schrijft MedNet. Het ministerie van VWS gaf het ziekenhuis geen vergunning om deze behandeling uit te voeren.

Vergunning

Volgens het Catharina Ziekenhuis is het ontrecht dat zij geen vergunning krijgt voor het uitvoeren van THI's. Het ziekenhuis stelt het grootste cardiologische interventiecentrum van Nederland te hebben en bovendien een internationale reputatie op het gebied van THI's. Toen bekend werd dat het ziekenhuis van VWS geen vergunning kreeg om de ingrepen uit te blijven voeren, diende het een bezwaarschrift in en spande het een kort geding aan.

Inzicht in stukken

Het ziekenhuis won de rechtszaak en mocht de ingreep blijven uitvoeren tot zes weken na het besluit op het bezwaarschrift. Dit bezwaar dient op 30 november. In voorbereiding hierop wil het ziekenhuis inzage in alle stukken die ten grondslag hebben gelegen aan de vergunningverlening dan wel weigering. Volgens het ziekenhuis valt deze informatie onder de Wet-Wob. Volgens het ministerie echter bevatten deze documenten bedrijfsgevoelige informatie en kan deze informatie dus niet openbaar worden gemaakt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top