Finance

‘Regering moet alternatieve geneeskunde belasten'

De nieuwe regering moet btw heffen op alternatieve geneeskunde. Dat zegt vrouwenarts en voorzitter van de Vereniging tegen Kwakzalverij Cees Renckens tegen de Volkskrant.

800 miljoen

Volgens schattingen besteden Nederlanders jaarlijks 800 miljoen euro aan alternatieve geneeskunde. Btw heffen zou de schatkist 160 miljoen euro per jaar opleveren. “Het is toch opvallend dat met alle bezuinigingen in de zorg de alternatieve geneeskunde buiten schot is gebleven”, aldus Renckens van de Vereniging tegen Kwakzalverij.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Dick Koenis

10 november 2010

Wat een aanmatigende, valse oproep!

Anonym

11 november 2010

misschien wel omdat we weten dat reguliere geneeskunde niet in alle situaties afdoende werkt. aanvullende therapie vanuit betrouwbare alternatieve genezer kan voorkomen dat patienten nog meer dure zorg moeten inkopen

Helder

29 juni 2012

ja, dit is een reactie , die we onderhand gewend zijn van de kwakzalververeniging. geen kennis van zaken en altijd pro-farma. Wanneer we de complementaire therapieën zouden toelaten in het zorgwerkveld ipv dit onmogelijk te maken, zou dit een enorme kostenreductie betekenen. Waar andere wetenschappelijke disciplines al lang over uit zijn, gaat de medische "wetenschap" nog uit van oude aannames. Waarom is het zo, dat meer dan 80% van de kankerpatienten na 5 jaar allemaal weer terug bij af zijn? Hoe wetenschappelijk is de behandeling?
Dat bijna alle oncologen geen chemo voor zichzelf en hun familie zouden voorschrijven, terwijl ze dat bij vreemden wel doen? (Chemo?, of kan ik ook kiezen; Henk Trentelman) Energie en materie, die samenhang is in de natuurkunde normaal gedachtegoed, maar in het medische (allopathie) is dit not done. Kwakzalververeniging; hef u zelf op. U voegt niets toe.

Top