ACTUEEL

Medisch toerisme moet Wieringen impuls geven

De Staten-fractie van de VVD in Noord-Holland wil een deel van de Wieringermeer benutten voor de ontwikkeling van medisch toerisme. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad.

Alternatief

De alternatieve bestemming is nodig nu de plannen om rond Wieringen een randmeer aan te leggen gestrand zijn. Een deel van de grond die de provincie in het plangebied in handen heeft is volgens de VVD uitermate geschikt voor medisch toerisme. De VVD denkt met name aan de ontwikkeling van nieuwe landgoederen waar mensen kunnen uitzieken of revalideren. Vanwege de ruimte, wind en het uitzicht zijn de akkerbouwpercelen die Noord-Holland heeft opgekocht, in de ogen van de liberalen ideaal voor dat doel.

Terug kopen

Erwin van den Berg van de Stichting ter verbetering van de agrarische structuur (Stivas) noemt het VVD-plan in het Noord-Hollands Dagblad “geen gek idee”, maar geeft de voorkeur toch aan agrarische bestemming. “De vraag van boeren uit het gebied, die grond terug willen kopen, moet je uiterst serieus nemen”, aldus Van den Berg. “En niet als een dolle op de markt zetten.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top