ACTUEEL

NFI onderzoekt trage reactie 112

Het Openbaar Ministerie (OM) in Breda heeft het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gevraagd nader onderzoek te doen naar de relatie tussen het overlijden van een 55-jarige man uit Kaatsheuvel vorig jaar en het (te) laat uitrukken van de hulpdiensten. Een woordvoerster van justitie heeft dat dinsdag gezegd op vragen over de voortgang van het strafrechtelijk onderzoek. Over de exacte aard van het onderzoek zegt justitie niks.

Aangifte

Nabestaanden van de man deden vorig jaar aangifte toen in de vroege ochtend van 19 juni tevergeefs een aantal keren met 112 werd gebeld omdat er spoedeisende hulp nodig was. De man overleed dezelfde ochtend.

Te laat

Kort na het overlijden van de man maakte justitie bekend dat er een strafrechtelijk onderzoek was begonnen. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag waarom de ambulancedienst en medewerkers van de huisartsenpost niet op tijd bij de woning van de man waren om medische hulp te bieden.

Nader onderzoek

De medisch officier van het parket in Breda heeft recent het politiedossier beoordeeld en bepaald dat nader onderzoek nodig is. “Het is een hele lastige zaak”, aldus de woordvoerster. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top