ACTUEEL

Visio-medewerker wordt eerste blinde Prins Carnaval

Visio-medewerker en ex-revalidant Ralf Habets is door carnavalsvereniging De Pothuusburg in Grave tot Prins Carnaval gekroond. Volgens Visio is Habets daarmee de eerste Prins Carnaval in Nederland met een visuele beperking.

Toonbeeld

Als gevolg van een degeneratieve oogziekte is Habets (29) sinds twee jaar volledig blind. Niettemin werkt hij bij Visio fulltime als begeleider en voorlichter op het gebied van revalidatie, nazorg, wonen en dagbesteding. Daarnaast is hij actief in het verenigingsleven. Voor Huub de Haan, directeur Revalidatie & Advies van Visio, is Habets daarmee een toonbeeld van integratie en participatie. “Visio heeft wellicht de randvoorwaarden gecreëerd waardoor Ralf zich optimaal kon ontwikkelen, maar hij heeft het zelf waar gemaakt”, stelt De Haan. “Je kan hem vergelijken met een ruwe diamant, zoals hij binnen kwam, maar hij heeft er zelf voor gezorgd dat hij schittert.”

Fenomeen

Habets heeft zich sinds zijn benoeming tot Prins Tita de XXXiii in korte tijd ontwikkeld tot een mediafenomeen. Naast het Algemeen Dagblad en de Telegraaf wisten ook Paul de Leeuw, in wiens TV-show hij dinsdag optrad, en radio-DJ Edwin Evers hem te vinden. Habets zegt enigszins overdonderd te zijn door alle media-aandacht. “Ik had wel verwacht dat Omroep Brabant en de Graafse Courant langs zouden komen en dan word je in een keer uitgenodigd door Paul de Leeuw. Het is overweldigend.” Habets neemt de gelegenheid te baat om een lans te breken voor mensen met een visuele beperking. “Ik voel me als Prins Carnaval ook zeker een beetje ambassadeur voor een optimale integratie van blinden en slechtzienden in de samenleving”, aldus Habets.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top