ACTUEEL

Online hulp groeit enorm

Chatgesprekken via internet worden de laatste jaren steeds populairder voor hulp bij mensen met psychische, sociale en maatschappelijke problemen. Vooral vrouwen maken gebruik van de onlinemogelijkheden om een gesprek te voeren. Dat meldt woensdag Netwerk Online Hulp.

Schaamte

Veel mensen vinden onlinehulpverlening via chatgesprekken prettiger dan een gesprek waarin ze tegenover een hulpverlener zitten, omdat ze zich schamen en bang zijn dat hun omgeving er achter komt. De gesprekken gaan met name over geweld, psychische problemen, relatieproblemen, liefde en seksualiteit.

Lage drempel

Een woordvoerder van Netwerk Online Hulp zegt dat als de mogelijkheid er niet was geweest veel mensen langer met hun problemen waren blijven rondlopen. “Nu pakken die mensen hun probleem eerder aan en gaan ermee aan de slag.” Volgens hem worden er per jaar meer dan 100.000 gesprekken gevoerd.

Netwerk Online Hulp

Het Netwerk Online Hulp bestaat uit instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg, maatschappelijk werk en vrijwilligersorganisaties zoals Korrelatie, Humanitas, Slachtofferhulp, 113Online en Pestweb.

Congres Online hulpverlening

Bohn Stafleu van Loghum organiseert op donderdag 10 november voor de tweede keer het congres Online hulpverlening in de Jaarbeurs te Utrecht. Hierbij wordt gerelateerd aan het handboek Online hulpverlening door F. Schalken van Stichting e-hulp.nl.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wolters

11 november 2010

Mooi artikel! Ter correctie; het was het eerste congres online hulpverlening. Volgend jaar 10 november 2011 zal het tweede congres online hulpverlening georganiseerd worden. Zie verder voor vele reacties en een verslag van het congres ook: http://twimmer.com/h/coh2010

Top