ACTUEEL

Minister: ambulancezorg Walcheren voldoet

Minister Schippers van VWS ziet geen reden om de ambulancezorg in Walcheren tijdens het toeristische seizoen uit te breiden. De minister baseert haar oordeel op onderzoek van het RIVM.

Verdrievoudiging

Gedurende de zomermaanden zijn er op Walcheren een fors aantal toeristen. Voor de Tweede Kamer reden om voormalig minister Klink om een onderzoek  te vragen naar de precieze gevolgen voor de kwaliteit van de ambulancezorg. Het RIVM heeft nu becijferd dat er zomers tussen de tien en twaalf en een half duizend toeristen in het gebied zijn. Dit leidt tot een verdrievoudiging van de vraag naar ambulancezorg.

Discrepantie

Deze grotere zorgvraag leidt volgens de uitbater van de ambulancezorg Connexxion tot een verhoogde kans op gelijktijdige hulpverzoeken en daarmee een grotere kans op langere responstijden. Daarnaast hebben de ambulances hinder van grotere congestie op secundaire wegen tijdens het toeristische seizoen. Overigens constateert Conexxion ook buiten het toeristische seizoen een groeiende discrepantie tussen vraag en aanbod. Dit wordt veroorzaakt door de concentratie van de spoedeisende hulp in Goes.

Gering

Volgens minister Schippers gaat het echter nog steeds om een gering aantal ambulanceritten. Buiten het toeristische seizoen is er gemiddeld één keer in de drie dagen een spoedrit, in het toeristische seizoen is dit gemiddeld een per dag. Wel wil Schippers met de veldpartijen nadenken over een effectievere verdeling van de ambulancestandplaatsen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top