ACTUEEL

Voormalig Agis-topman gaat adviesbusiness in

Rob Adolfsen, voormalig bestuursvoorzitter van Agis zorgverzekeringen, heeft zijn naam per 1 november 2010 verbonden aan onderzoeks- en adviesbureau Passionned. Adolfsen gaat parttime advies geven op het gebied van business intelligence en intelligente organisaties.

Vertrek

Adolfsen was tot 1 oktober  bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar Agis. Als reden voor vertrek noemde Adolfsen dat het met het oog op de fusie tussen Agis en Achmea “niet over zijn graf heen wilde regeren”. Voordat hij in 2001 in dienst kwam bij Agis, werkte Adolfsen bij onder meer het St. Antonius Ziekenhuis, het UMCG, zorgverzekeraar VGZ en van het Slingeland ziekenhuis, waar hij voorzitter van de raad van toezicht was.

Combinatie

Passionned denkt met Adolfsen een adviseur in huis te hebben gehaald die een scherp inzicht heeft in complexe situaties, zich thuis voelt in de bestuurskamer, maar ook begrijpt wat er op de werkvloer speelt. “Juist bij het invoeren van business intelligence en het concept van de intelligente organisatie komt die combinatie goed van pas”, stelt managing partner Daan van Beek  van Passioned. “Binnen de zorg is een toenemende behoefte aan slimmer werken, goede stuurinformatie en een uitgekiende bedrijfsvoering waardoor op allerlei terreinen winst te behalen valt.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top