ACTUEEL

Kinderartsen geven docenten bijscholing

Leerkrachten in het basisonderwijs gaan in de leer bij kinderartsen en andere medisch specialisten. Zij krijgen bijscholing over de zorg voor leerlingen met lichamelijke of psychische problemen. Dat meldde donderdag het medische opleidingsinstituut Mark Two, dat de lessen aanbiedt.

Passend onderwijs

De cursussen moeten docenten beter voorbereiden op de taken die zij erbij krijgen als in 2012 het passend onderwijs wordt ingevoerd. Zij moeten dan zorgen voor extra begeleiding van leerlingen die door fysieke of psychische ongemakken moeilijk meekomen, maar vinden zichzelf daarvoor vaak onvoldoende deskundig.

Gedragsproblemen en oorzaak

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan gedragsproblemen die voortkomen uit ADHD (hyperactiviteit) en autisme, maar ook aan symptomen van angst en depressie. Een oogarts geeft uitleg over leerproblemen als gevolg van slechte ogen. Ook is er aandacht voor vage klachten die leiden tot veel schoolverzuim.

Problemen eerder herkennen

Het is de bedoeling dat leerkrachten problemen beter en sneller leren herkennen. Daardoor kunnen zorgleerlingen eerder de hulp krijgen die zij nodig hebben. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top