ACTUEEL

Jeugdkliniek Padua sluit per 1 januari

Jeugdkliniek De Munnikenpeel op Huize Padua, die amper twee jaar bestaat, gaat per 1 januari dicht. De twaalf jongeren, worden 'verdeeld' over andere instellingen, of gaan met intensieve begeleiding weer thuis wonen. De medewerkers krijgen een andere werkplek, binnen de organisatie. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Gewijzigd overheidsbeleid

De sluiting komt onverwacht en is een domper voor de GGZ en stichting Oosterpoort. Mirjam van den Nieuwenhuijzen, regiohoofd kinder- en jeugdzorg: "De sluiting heeft te maken met ander beleid vanuit het rijk en de provincie. Een heroriëntatie op het behandelaanbod voor deze jongeren." Daarbij speelt volgens haar ook dat de Munnikenpeel klein en dus relatief duur is.

Jongeren

In de kliniek komen jongeren met gedragsproblemen en psychiatrische problemen terecht, die anders 'tussen wal en schip' dreigden te vallen. De jongeren wonen op de Munnikenpeel en volgen een intensief programma. Er was na twee jaar al een lange wachtlijst en een verzoek voor uitbreiding van het gebouw werd gedaan bij het ministerie.

Gebouw Huize Padua

Het is nog niet bekend wat er met het gebouw gebeurt. Geruchten dat Huize Padua het aantal tbs-plaatsen gaat uitbreiden, zijn volgens woordvoerder Snijder niet waar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top