Finance

Kamerdebat Zeeuwse ziekenhuizen

Zeeuwse bestuurders hebben de Tweede Kamer donderdag voorgehouden snel een einde te willen aan de onzekerheid rond de ziekenhuizen op Walcheren. Bestuurders uit Middelburg, Vlissingen en Veere maakten Kamerleden donderdag duidelijk dat ze zelf ook graag wat te zeggen willen hebben over ziekenhuiszorg in hun regio.

Fusievoornemens

De ziekenhuizen en Vlissingen en Goes zijn al jaren bezig te fuseren. Het grootste deel van de zorg zal in Goes terechtkomen. De bestuurders pleitten in een gesprek met Kamerleden voor het overeind houden van goede ziekenhuiszorg op Walcheren, met een afdeling intensive care en verloskunde. “We moeten ervoor waken dat er Walcheren leeggezogen wordt”, zei de Vlissingse burgemeester Wim Dijkstra. “Dan zou er een veredelde huisartsenpost overblijven en dat is niet wat wij wensen.”
Kartelwaakhond NMa moet nog instemmen met de fusievoornemens. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) wil dat de ziekenhuizen in Goes en Vlissingen binnen vier weken met een uitgewerkt plan komen. Donderdagmiddag overlegt hij met de Kamer over de Zeeuwse ziekenhuizen.

Debat live te volgen

De Tweede Kamer debatteert donderdagmiddag van 14.30 uur tot 17.30 uur over de Zeeuwse ziekenhuizen. Centraal staan de financiële en bestuurlijke situatie van de ziekenhuizen. Dit debat met minister Ab Klink is live te volgen.
Voor het debat brengt het College Sanering Zorginstellingen een rapport uit over de financiële en bestuurlijke situatie van de ziekenhuizen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top