ACTUEEL

Ziekenhuispersoneel weigert griepprik

Ruim driekwart van het verplegend personeel in Limburgse ziekenhuizen weigert een griepprik te komen halen. Dat blijkt uit onderzoek van de Limburgse zender L1.

Inenting tegen griep

Dat heeft grote risico's, omdat zij patiënten kunnen besmetten met de ziekte en die kunnen daaraan zelfs overlijden. De inenting tegen griep is voor ziekenhuispersoneel weliswaar niet verplicht, maar de ziekenhuisleiding en de Gezondheidsraad adviseren het personeel met klem de prik alsnog te komen halen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Witte

16 november 2010

Ik zou eigenlijk wel eens willen weten waarom deze mensen de prik niet willen halen. Ik neem aan dat zij hier dan het nut niet van inzien, want verplegend personeel neemt toch geen doelbewust risico voor de patient. Hoeveel bescherming biedt de griepprik eigenlijk tegen de griep? Is het zo dat je 100% beschermd bent tegen besmetting van de virussen die in te griepprik zitten. En er komen natuurlijk elk jaar weer nieuwe virussen en deze zitten niet altijd in de griepprik. Is hier iets over bekend?

van der linden

17 november 2010

Over het nut van de griepprik kan geen discussie bestaan. Goede promotie, eerlijke informatie en een hoorbaar standpunt uit de lijnorganisatie, helpt beslist om deze lage score te beinvloeden.

Top