ACTUEEL

Zorgconcept Laurens benoemd tot standaard in China

Het Ministerie voor Ouderenzorg heeft een zorgcentrum in Shanghai, dat gebaseerd is op het zorgconcept van Laurens De Naber/Hofstee in Rotterdam, uitgeroepen tot de standaard op het gebied van zorg aan dementerende ouderen voor heel China.

Dementerende ouderen

In een verpleeghuis in Shanghai werd vorig najaar een nieuwe afdeling voor dementerende ouderen geopend, gebaseerd op het zorgconcept van Laurens De Naber/Hofstee in Rotterdam. Kleinschalige en klantgerichte zorg aan dementerende ouderen vormt hierbij het uitgangspunt.

Kleinschalige klantgerichte zorg

Bij de ontwikkeling van de afdeling voor dementerende ouderen in het verpleeghuis in Shanghai zijn meerdere medewerkers van zorgorganisatie Laurens en het lectoraat ‘Samenhang in de Ouderenzorg‘ aan de Hogeschool Rotterdam betrokken. Ook de dienst Sociale Zaken & Werkgelegenheid van de gemeente Rotterdam was nauw betrokken bij het project. Diverse keren zijn delegaties uit China bij Laurens op bezoek geweest en diverse keren zijn Laurens medewerkers naar China geweest om in hun vrije tijd het verpleeghuis te bezoeken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top