ACTUEEL

UMC Utrecht heeft opnieuw beste website

Het UMC Utrecht is in de Zorgwebmonitor wederom aangewezen als het ziekenhuis met de beste website. De top drie wordt gecompleteerd door het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem en het Erasmus MC.

Kwaliteit groeit

Voor het samenstellen van de ranglijst is ondermeer gekeken naar gebruiksvriendelijkheid, technische performance, veiligheid en relevantie van de geboden informatie. In algemene zin zien de samenstellers van de ranglijst dat de kwaliteit van de ziekenhuiswebsites over de gehele linie toeneemt. Patiënten worden steeds beter centraal gezet en kunnen via digitale kanalen steeds meer de regie in eigen handen nemen.

Verbeterpunten

Als verbeterpunt noemen de samenstellers het ontsluiten van informatie vanuit de organisatie. Daarbij gaat het met name om het publiceren van doorlooptijden bij procesgeneeskunde. Ook het expliciteren van patiëntenrechten komt nog niet goed uit de verf, vooral waar het het recht op inzage in het persoonlijke dossier betreft. Dergelijke informatie is in veel gevallen ergens diep in de website weggestopt. De samenstellers vermoeden dat dit te maken heeft met hoe de organisatie tegen inzage aankijkt:  is inzage een recht of een service?

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top