ACTUEEL

Fred Dijkers is nieuwe voorzitter van Lareb

Fred Dijkers is de nieuwe voorzitter van het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb. Hij heeft op 1 september het roer overgenomen van huisarts Jan Bergen die twaalf jaar voorzitter van de Lareb is geweest.

Wetenschapper en huisarts

Dijkers is sinds 1999 als universitair docent praktijkorganisatie verbonden aan de huisartsenopleiding te Leiden. Hij was van 1991 tot 1999 lid van het Algemeen Bestuur van de NHG en is hij sinds 2005 Commissaris bij de VvAA Groep. Hij was van 1975 tot 2009 huisarts te Maasdam.

Lareb neemt taken RIVM over

Bij Lareb vinden ingrijpende veranderingen plaats. Per 1 januari neemt Lareb de bewaking van het Rijksvaccinatieprogramma en de Teratologie Informatie Service (TIS) van het RIVM over. Ook wordt het Beleidsplan 2010-2014  geïmplementeerd. Hierin is vooral aandacht voor de hoofdtaak van Lareb: het verzamelen, registreren en analyseren van meldingen van bijwerkingen van geneesmiddelen door patiënten, artsen en apothekers.

Koppeling aan elektronisch patiëntendossier

Fred Dijkers wil met Lareb blijven zoeken naar wegen om het melden van bijwerkingen nog efficiënter te maken. Dat zou wellicht kunnen door koppeling met het elektronisch patiëntendossier. Een ander aandachtspunt is het bevorderen van het melden van bijwerkingen door patiënten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top