ACTUEEL

Farmaceut Roche schrapt 4800 banen

De Zwitserse farmaceut Roche gaat flink in de kosten snijden. Het bedrijf maakte woensdag bekend dat vanaf 2012 de jaarlijkse kosten 2,4 miljard frank (1,78 miljard euro) lager moeten liggen.

Zes procent schrappen

Om dit te realiseren, gaat Roche 4800 banen schrappen. Dit komt neer op 6 procent van het totale personeelsbestand. Vooral functies op het gebied van verkoop en marketing en productie zullen verdwijnen.

Nederland lijkt dans te ontspringen

In Nederland werken voor Roche 390 mensen in marketing en productie vanuit Woerden en Almere. Volgens een woordvoerder van Roche gaat de ontslagronde aan het personeel in Nederland voorbij. “Het bericht is nog vers dus ik houd een slag om de arm, maar vooralsnog krijgen wij niet te maken met gedwongen ontslagen”, aldus de zegsman.

Reorganisatie

Naast het banenverlies verhuizen ook 800 werknemers binnen het bedrijf naar een andere locatie en worden 700 banen overgenomen door andere bedrijven. Van de 6300 betrokken arbeidsplaatsen zitten 3550 in de Verenigde Staten en 770 in Zwitserland. In de rest van Europa worden 1300 arbeidsplaatsen geraakt. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top