ACTUEEL

'Patiëntendossiers liggen onbewaakt opgeslagen'

In een loods van een Vlaardings verhuisbedrijf liggen duizenden medische patiëntendossiers van het Vlietland Ziekenhuis onbewaakt opgeslagen. SP-raadsleden konden woensdag ongestoord rondneuzen in de loods.

Doorlopen

Dat zei de SP-fractievoorzitter in Vlaardingen Arnout Hoekstra vrijdag naar aanleiding van berichtgeving in het AD. “We zeiden dat we van de gemeente waren en konden zo doorlopen.”

Verantwoording

Volgens Hoekstra is een ziekenhuis wettelijk gezien zelf verantwoordelijk voor het beheer van medische dossiers. “Slechts een paar personen zouden met een code of pasje toegang moeten hebben. Wij konden ongestoord rondkijken en foto's maken. Iedere werkgever zou hier de medische achtergrond van zijn sollicitant kunnen nagaan.”

Reactie ziekenhuis

Verantwoordelijk wethouder Peter van der Zwan (CDA) heeft vrijdagochtend contact opgenomen met het ziekenhuis. “Ze hebben de wethouder laten weten erg verbijsterd te zijn en stellen dat dit nooit had mogen gebeuren. Het ziekenhuis heeft een contract met het verhuisbedrijf waarin afspraken zijn vastgelegd over de beveiliging. Ze hebben de zaak in onderzoek”, zegt een woordvoerster van de gemeente. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top