ACTUEEL

Voorzitter GGZ Nederland wil lonen bevriezen

GGZ Nederland voorzitter Marleen Barth pleit voor een bevriezing van de lonen. Ze wil zo een signaal afgeven voor het komende sociaal akkoord. ‘Werk gaat boven inkomen.' Dit meldt Psy.nl.

Behoud banen

De huidige crisis gaat niet aan de zorg voorbij, zegt Barth. “Het begrotingstekort loopt de komende tijd enorm op en dat zal onvermijdelijk tot bezuinigingen leiden. In de hele collectieve sector. “Mensen aan het werk houden vindt Barth belangrijker dan inkomen: “Elke euro die we aan de stijging van de lonen uitgeven, kunnen we niet aan het behoud van banen besteden.”

Cao-onderhandelingen

De AbvaKabo vindt dit signaal onzin en blijft bij haar eis van 3,5 procent loonstijging, omdat in de zorg juist een groot gebrek aan mensen bestaat. Het argument crisis gaat niet op voor de zorg, vindt de vakbond. “Willen we het werk in de zorg aantrekkelijk maken en houden, dan moeten we ze een goed loon bieden”.

Op 26 maart besluit het bestuur van brancheorganisatie GGZ Nederland officieel met welk voorstel ze de cao-onderhandelingen ingaat. Lees het hele bericht op Psy.nl.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top