ACTUEEL

Anesthesiemedewerkers kampen met burn-outklachten

Wie een operatie ondergaat, heeft een grote kans dat de anesthesiemedewerker van dienst doodmoe of uitgeput is. Meer dan de helft van deze ziekenhuismedewerkers heeft twee of meer klachten die kunnen leiden tot burn-out.

Personeelsbeleid

Dat ontdekte een promovendus van de Universiteit van Utrecht. Die situatie vraagt om een drastische verandering in het personeelsbeleid van ziekenhuis, denkt onderzoekster Vera Meeusen, die de anesthesiemedewerkers ondervroeg.

Aangezien anesthesiemedewerkers een essentieel onderdeel zijn van het OK-team, vormt moeheid of uitputting bij hen een risicofactor voor het hele OK-team, inclusief anesthesioloog en chirurg, en het hele OK-proces.

 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Janssen F.C.

13 december 2010

gaat het hier nu om anesthesiologen of anesthesiemedewerkers

merhai

13 december 2010

Anesthesisten bestaan niet. Anesthesiologen zijn medisch specialisten die zich bekwaamt hebben in de anesthesie, intensive care geneeskunde en pijnbestrijding ( afhankelijk van hun opleidingstraject). De meeste anesthesiologen vallen niet onder de arbeidstijdenwet en werken inderdaad in een dienstenstructuur waarbij ze na een reguliere werkdag ( circa 10 uur) aaneengesloten bereikbaarheidsdienst doen waarbij het kan zijn dat ze de 8 uur slaap niet halen. Hierna komt het regelmatig voor dat ze de volgende dag ook nog eens een reguliere werkdag meedraaien. Volgens de beroepsvereniging van de anesthesiologen mogen zij 16 uur aaneengesloten werken. Diverse anesthesiologen overschrijden regelmatig dit maximum en komen aan werkweken van 55 - 70 uur.
Overigens gebeurt dit ( weliswaar minder) ook bij andere specialismen en medisch specialisten zullen nooit roepen dat ze moe zijn.
Anesthesie medewerkers zijn meestal verpleegkundigen die de anesthesioloog assisteren. Zij vallen onder de CAO en de arbeidstijdenwet en werken dus maximaal 9 uur per dag en veelal maximaal 36 uur per week.

Engelaar-Kammeijer

13 december 2010

Het is de vraag of het komt door het tekort aan slaap of doordat het werk veel druk vraagt. Wij zien in onze praktijk dat als mensen werk doen wat past bij hun drijfveren, ze veel minder snel moe worden.
Mensen die in de zorg werkzaam zijn doen maar zelden precies datgene waartoe ze gedreven zijn. In de zorg is de werkomgeving vaak zeer dwingend, waardoor de druk op aanpassing meestal groot is. Risico op burn out verschijnselen nemen daardoor toe.
In combinatie met te weinig slaap zal dit risico worden versterkt.

Top