ACTUEEL

Skipr99 event biedt toegang tot TEDx

Zorgbestuurders, managers of beleidsmakers met originele ideeën over de gezondheidszorg kunnen tijdens het Skipr-event dat op woensdag 15 december in Den Bosch wordt gehouden, deelname aan TEDx afdwingen.

Pitch

Skipr biedt tijdens het evenement eigenzinnige denkers in de zorg de gelegenheid om in een korte, een minuut durende pitch hun ideeën te ontvouwen. Gezien het internationel karakter van TEDx moeten sprekers hun pitch in het Engels doen. Degene die het beste, slimste of meest innovatieve idee heeft, mag dit uiteindelijk uitgebreider presenteren op TEDxMaastricht op 4 april 2011 in het Theater aan het Vrijthof. Skipr mag als mediapartner daarnaast vijf kaarten verloten voor TEDxMaastricht.

Fenomeen

TED staat voor Technology Entertainment Design en is in 1984 in de VS begonnen als een platform voor ideeën uit deze drie werelden. Met als credo ‘ideas worth spreading’ is het TEDx programma sindsdien is het gegroeid tot een wereldwijd fenomeen, waar sprekers als Bill Clinton, Oliver Sacks en Graig Venter het podium deelden. TEDx staat voor onafhankelijk georganiseerde evenementen waar mensen bij elkaar komen om een TED-achtige ervaring te delen.

Participeren

TEDxMaastricht wordt georganiseerd door het UMC St Radboud. De centrale vraag van TEDxMaastricht is hoe patiënten, familie en mantelzorgers actief kunnen participeren in de zorg. Het antwoord ligt voor een belangrijk deel besloten in drie P’s: People (patiënten, familie, mantelzorgers en zorgprofessionals), Places (daar waar de zorg geleverd wordt) en Participation (samen de zorg vormgeven en uitvoeren, daarnaast ook samen de krapte op de arbeidsmarkt, kostenexplosie, of dubbele vergrijzing aanpakken).  Een andere essentiële component is ‘compassion for care‘. Compassie is een van de belangrijkste drijfveren om voor een loopbaan in de zorg te kiezen. Veel mensen verliezen in de praktijk deze drijfveer door werkdruk, protocollen, richtlijnen, of checklists. Als we willen dat de patiënt een centrale rol krijgt in zijn eigen behandelteam, moeten we voor de zorgprofessional die compassie zien te behouden, of zien terug te winnen.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Bart Brandenburg

14 december 2010

Great idea! Count me in and come watch my TEDx pitch "Round up the unusual suspects" during the Skipr99 event. Who's next?

Bart Brandenburg

Lucien Engelen

14 december 2010

@bartbrandenburg camera's wil be rolling !

Bart Brandenburg

14 december 2010

The more the merrier!

Top