ACTUEEL

Van Eck neemt stokje van Vierhout over bij ADRZ

Van Eck neemt stokje van Vierhout over bij ADRZ

Pieter Vierhout (65) treedt per 1 januari terug als voorzitter van de raad van bestuur van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Vierhout geeft de voorzittershamer door aan Huybert van Eck, die sinds juli als lid van de raad van bestuur van het ADRZ actief is. Vierhout gaf afgelopen zomer aan zijn bestuurlijke werkzaamheden geleidelijk te willen verminderen.

Fusie

Vierhout trad in februari 2009 als bestuurder aan. Na een lange aanloop fuseerden de Zeeuwse ziekenhuizen onder zijn leiding in januari 2010 tot het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis.

Continuïteit

In juli 2010 besloot de raad van toezicht tot een tijdelijke uitbreiding van de raad van bestuur. Reden was het groot aantal onderwerpen op de agenda van de raad van bestuur, alsmede Vierhouts wens om minder te werken. Om de bestuurlijke continuïteit te garanderen benoemde de raad van toezicht Huybert van Eck als lid raad van bestuur.

Positief

Van Eck neemt nu het stokje van Vierhout over. Vierhouts vertrek betekent dat de raad van bestuur van het ADRZ voortaan weer uit twee personen bestaat. Naast Van Eck is dat financiële man Bert Vos.  Het stafbestuur, Ondernemingsraad,  de verpleegkundige adviesraad en de Cliëntenraad hebben positief gereageerd op de bestuurlijk veranderingen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top