ACTUEEL

Gert Westert hoofd IQ healthcare en hoogleraar Kwaliteit van Zorg

Gert Westert hoofd IQ healthcare en hoogleraar Kwaliteit van Zorg

Gert Westert wordt het nieuwe hoofd IQ healthcare bij het UMC St Radboud . De raad van bestuur heeft hem per 1 januari 2011 benoemd. Verder heeft het college van bestuur van de Radboud Universiteit Westert benoemd op de kernleerstoel ‘Kwaliteit van Zorg' in het UMC St Radboud.

Loopbaan Westert

Westert heeft ruim twintig jaar onderzoekservaring. Zijn terreinen van expertise zijn kwaliteit en veiligheid van zorg, en doelmatigheid en internationale vergelijking van gezondheidszorgsystemen. Westerts achtergrond is medische sociologie en methoden van onderzoek, statistiek en wiskundige methoden.

Westert werkt sinds 1997 bij het RIVM en heeft daar onder andere leiding gegeven aan het team dat de Zorgbalans maakt voor het ministerie van VWS. Ook was hij projectleider van de Tweede Nationale Studie naar ziekten en verrichtingen in de huisartspraktijk, (detachering bij NIVEL).

Bijzondere leerstoel

Voor 1997 werkte Westert aan de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit Twente en de Universiteit van Utrecht. Sinds 2005 is hij houder van de bijzondere leerstoel ‘Kwaliteit huisartsenzorg en ziekenhuiszorg' aan de Universiteit Tilburg. Westert is net teruggekeerd uit Nieuw Zeeland, waar hij enkele maanden werkte als visiting professor aan de Universiteit van Auckland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top