Finance

GGZ Friesland kondigt fors ingrijpen aan

GGZ Friesland moet forsere maatregelen treffen dan eerder was gedacht om de begroting rond te krijgen. “We nemen de pijn in één keer”, zegt de nieuwe bestuursvoorzitter Hans Kedzierski. “GGZ Friesland legt hiermee een fundament voor een nieuwe start in 2010.”

Extra maatregelen

De uitgebreidere maatregelen zijn nodig omdat dit jaar 4 miljoen euro minder opbrengst wordt verwacht. De komende maanden wordt besloten hoe de extra maatregelen er uit zien. Vanaf 1 mei worden ze uitgevoerd.

Eerdere bezuinigingen

Eerder al werd bekend dat GGZ Friesland moest bezuinigen om financieel gezond te blijven en kwalitatief hoogstaande zorg te kunnen blijven leveren. Deze bezuiniging is inmiddels gerealiseerd door diverse maatregelen in de afgelopen maanden.

Toekomst

Op maandag 16 maart heeft de raad van bestuur de verwachtingen en de doelstellingen die GGZ Friesland in 2009 moet waarmaken, gepresenteerd aan alle leidinggevenden van GGZ Friesland. “In 2010 maken we een nieuwe, gezonde start”, zegt Kedzierski. “Dan staat er een ijzersterke organisatie waar iedereen respect voor heeft en waar de eigen medewerkers trots op zijn.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top