ACTUEEL

ZuidZorg krijgt nieuwe bestuursvoorzitter

ZuidZorg krijgt nieuwe bestuursvoorzitter

Marc Veldhoven wordt op 1 april 2011 voorzitter van de raad van bestuur van ZuidZorg. Hij volgt bij de aanbieder van kraamzorg, jeugdgezondheidszorg en thuiszorg in Eindhoven en de Kempen Cees Verouden op, die in maart terugtreedt als bestuursvoorzitter.

 Ondernemend

Veldhoven (56) is momenteel voorzitter van het College van Bestuur van ROC De Leijgraaf in de regio Noordoost-Brabant. In de tien jaar dat hij deze functie heeft vervuld, heeft hij De Leijgraaf ontwikkeld tot een toonaangevende, moderne onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs. Deze onderwijsinstelling staat bekend als een naar buiten gerichte organisatie, die ondernemerschap hoog in het vaandel heeft staan. Naast het voorzitterschap bij het ROC, bekleedt hij tal van nevenfuncties in maatschappelijke organisaties en regionale en landelijke adviesorganen.

Overeenkomsten

Hoewel er volgens de raad van toezicht van ZuidZorg vanzelfsprekend verschillen zijn tussen  onderwijs en zorg, zijn er ook veel overeenkomsten. Klantgericht werken, inspelen op steeds veranderende wet- en regelgeving, toenemende concurrentie, innovatie en ondernemerschap zijn elementen die beide sectoren kenmerken.  Veldhoven brengt volgens de raad van toezicht in dit opzicht een schat aan ervaring mee waar ZuidZorg veel aan zal hebben.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top