ACTUEEL

Gunning leidt onderzoek in Amsterdamse zedenzaak

De gemeente Amsterdam stelt een onafhankelijk onderzoek in naar de zedenzaak op de drie kinderdagverblijven. Het onderzoek zal worden geleid door de voorzitter van de Gezondheidsraad Louise Gunning-Schepers.

 Lessen

Het onderzoek zal zich richten op de vraag hoe het misbruik van kinderen in kinderdagverblijven heeft kunnen plaatsvinden en zal maximaal drie maanden duren, laat de gemeente weten. Het doel van het onderzoek is om lessen te trekken voor de toekomst. Gunning-Schepers was eerder decaan en voorzitter van de raad van bestuur van het AMC. De overige leden van de commissie zullen later bekend gemaakt worden.

Coldcase

Het door de gemeente geëntameerde onderzoek staat los van het strafrechtelijk onderzoek van politie en justitie. Het onderzoek van het coldcase-team van de politie naar een eerdere melding in 2008 over de hoofdverdachte, zal ook in het onafhankelijk onderzoek worden meegenomen. In verschillende media doken maandag berichten waarin directeur Albert Drent van kinderdagverblijf Het Hofnarretje in verband wordt gebracht met een misbruikzaak medio jaren negentig. Het is nog niet duidelijk of de politie deze kwestie in het onderzoek betrekt. Drent gold tot op heden niet als verdachte in de zaak. (ANP/redactie Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top