ACTUEEL

Proteion Thuis vernieuwt bedrijfstop

Proteion Thuis vernieuwt bedrijfstop

De Limburgse thuiszorgorganisatie Proteion Thuis krijgt op 1 januari een nieuwe top. raad van bestuur. Voorzitter van de raad van toezicht Leon Dorren draagt zijn functie over aan Douwe Zijp. Voorzitter van de raad van bestuur Marcel Wijers wisselt van positie met bestuurslid Wiel Ploegman.

 Afscheid

Dorren neemt afscheid van de raad van toezicht vanwege het verlopen van de statutaire bestuurstermijn. Na acht jaar neemt hij afscheid als toezichthouder van Proteion Thuis. Hij wordt opgevolgd door Douwe Zijp (1956), lid van de raad van toezicht en CEO van Nunhems, een van 's werelds grootste leveranciers van groentezaden.

 Wisseling

Marcel Wijers is sinds 1994 het bestuurlijke gezicht van Proteion. Na 33  jaar in de organisatie treedt Marcel Wijers terug vanwege zijn pensionering in augustus 2011. Hij wordt opgevolgd door Wiel Ploegman met wie Wijers sinds de fusie met Thuiszorg Noord-Limburg in 2006 al nauw samen werkte. Om de overgang te vergemakkelijken, wisselen Wijers en Ploegman per 1 januari 2011 van positie, waarbij zij voorlopig hun eigen takenportefeuille behouden. Per 1 augustus 2011 treedt Marcel Wijers uit dienst. De raad van toezicht zal voor deze datum een tweede lid van de raad van bestuur aan te stellen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top