ACTUEEL

GGZ Drenthe draagt V&V over aan Icare

De verzorgings- en verpleeghuizen van GGZ Drenthe gaan per 1 januari samen met Icare. In totaal stoot de ggz-aanbieder negen locaties voor verzorging- en verpleging af.

 Geen gevolgen

Door de overdracht ontstaat er één organisatie die zowel intra- als extramuraal verzorging en verpleging aanbiedt in de provincie Drenthe. Cliënten kunnen zo thuis of dichtbij huis de zorg van Icare krijgen die past bij hun individuele zorgbehoefte. De ontvlechting van de huizen uit GGZ Drenthe heeft geen gevolgen voor bewoners, cliënten en medewerkers.  De zorg wordt gecontinueerd en de medewerkers behouden hun baan.

 Specialist

Stichting Icare  en GGZ Drenthe maken allebei deel uit van Espria.  Beide organisaties bieden zorg in de provincie Drenthe.  De overgang van de huizen van GGZ Drenthe naar Stichting Icare is een bewuste keuze. "De verpleeg- en verzorgingshuizen worden bij Stichting Icare ondergebracht omdat Icare specialist is in het bieden van verzorging, verpleging en aanvullende diensten. Vooral aan ouderen, maar ook aan mensen die tijdelijk ondersteuning nodig hebben zoals revalidatiepatiënten", aldus bestuurder Erik van der Haar, bestuurder GGZ Drenthe. "Omdat de diensten goed op elkaar aansluiten, is het logisch om de huizen bij Icare onder te brengen. GGZ Drenthe is specialist in geestelijke gezondheidszorg en daar blijven wij ons in de toekomst ook op richten."

 Winst

Regiodirecteur Bert Hogeboom van Icare ziet kansen om de ketenzorg te verbeteren en efficiencywinst te boeken. "Dat is nodig omdat er ondanks de toenemende vergrijzing en vraag naar zorg steeds minder geld uit de ABWZ beschikbaar komt om goede zorg te bieden. Ook ontstaat er op termijn een tekort aan zorgpersoneel. Mede daarom willen wij onze medewerkers een interessante werkomgeving bieden waarin zij zich kunnen ontplooien."

1 Reacties

om een reactie achter te laten

KarlaMcclain

29 januari 2011

Set your life more simple take the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/personal-loans">personal loans</a> and everything you want.

Top