ACTUEEL

Drenthse ziekenhuizen in hoger beroep zaak CZ

Drenthse ziekenhuizen in hoger beroep zaak CZ

Ziekenhuis Betheseda Hoogeveen en Scheper Ziekenhuis Emmen gaan in beroep tegen het vonnis van de rechtbank in Breda in de zaak tegen zorgverzekeraar CZ. Het ziekenhuis bekritiseerde de door CZ gepubliceerde lijst van ziekenhuizen waar borstkankerbehandelingen onder de maat zouden zijn.

Eigen criteria

De rechter stelde dat de zorgverzekeraar eigen criteria voor de kwaliteit van borstkankerzorg in ziekenhuizen mag hanteren. De reden om opnieuw naar de rechter te stappen, is de uitspraak van 30 november waarin het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam deels in het gelijk werd gesteld. Ook dit ziekenhuis kaartte de CZ-lijst bij de rechter aan. De zorgverzekeraar moet de tekst op zijn website aanpassen, vonniste de rechtbank in Amsterdam.

'Misleidende informatie'

Zorggroep Leveste Middenveld, waar de ziekenhuizen in Hoogeveen en Emmen onder vallen, meent dat CZ misleidende informatie heeft verspreid en ziekenhuizen en patiënten schade heeft berokkend. CZ heeft geen wetenschappelijk onderbouwde criteria gebruikt. Dat staat volgens Leveste haaks op de gebruikelijke manier van werken in de Nederlandse ziekenhuizen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top