ACTUEEL

Tinus Jongert nieuwe directeur NPi

Tinus Jongert nieuwe directeur NPi

Tinus Jongert vanaf 1 december 2010 directeur van het Nederlands Paramedisch Instituut (NPi), het landelijk kennisinstituut voor de paramedische zorg in Amersfoort. Jongert volgt Ria Wams op die 25 jaar deze functie heeft vervuld. Zij gaat 1 januari 2011 met pensioen.

Tinus Jongert

Bewegingswetenschapper/inspanningsfysioloog Tinus Jongert is tevens parttime lector Innovatieve Beweegstimulering & Sport aan de Haagse Hogeschool. Voorheen was hij werkzaam als senior wetenschappelijk onderzoeker bij TNO Kwaliteit van Leven.

Jongert heeft ruime ervaring in onderzoek en onderwijs op het gebied van de paramedische zorg. Hij was nauw betrokken bij innovaties in de paramedische zorg, zoals bij de ontwikkeling van preventieve beweegprogramma's voor mensen met chronische aandoeningen. Jongert werkte mee aan de totstandkoming van paramedische en multidisciplinaire behandelrichtlijnen richtlijnen, o.a. op het gebied van hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes mellitus en integrale zorg.

Symposium

Ter gelegenheid van het aantreden van Tinus Jongert en het afscheid van Ria Wams organiseert het NPi een symposium 'Trends in de paramedische zorg' in het voorjaar van 2011.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top