ACTUEEL

Orthopedagogische centra fuseren tot Ambiq

Orthopedagogische centra fuseren tot Ambiq

De orthopedagogische centra De Eik en Z.O.N. uit Oldenzaal en Dreei uit Hoogeveen gaan per 1 januari 2011 samen verder als Ambiq. De nieuwe organisatie biedt specialistische zorg voor kinderen, jongeren én volwassenen met een licht verstandelijke beperking.

Strategie

De organisatie wil met de fusie haar strategische positie richting overheden versterken, de kwaliteit van de zorg verder ontwikkelen en  meer kansen creëren voor samenwerking met andere partijen. Ambiq heeft 850 werknemers. De tweehoofdige raad van bestuur bestaat uit voorzitter Diny Haafkes en bestuurslid José Schilderinck.

Vestiging

De hoofdvestiging van de nieuwe organisatie is Oldenzaal. Begin 2012 verhuist Ambiq naar een nieuw dienstencentrum dat momenteel in aanbouw is in het gezondheidspark in Hengelo. Hier vestigt Ambiq ook een expertisecentrum waar specifieke kennis gegenereerd en beschikbaar gesteld wordt.

Ambiq

Ambiq staat voor ambiance en ambitie. De naam geeft volgens de organisatie verder uitdrukking aan de essentie waar het om draait; vanuit een veilige en geborgen omgeving perspectief bieden en investeren in de toekomst van kinderen, jongeren, hun ouders en volwassen mensen met een licht verstandelijke beperking.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top