ACTUEEL

ING doet Martini kunst cadeau

Het Martini Ziekenhuis ontvangt veertig kunstwerken van de ING Bank. Alle kunstwerken krijgen een plek in de openbare ruimtes van het ziekenhuis.

 Samenwerking

Het Martini Ziekenhuis ontvangt de kunstwerken vanwege de samenwerking tussen de bank en het ziekenhuis. Na 36 jaar kunst verzamelen schenkt de ING een deel van zijn kunstwerken aan zorginstellingen en musea. Met als doel dat zoveel mogelijk mensen de kunst kunnen zien. In het Groninger ziekenhuis komen schilderijen te hangen van onder meer Jeroen Hermkens, Vincent van Ojen, Rolf Weijburg en Marcel Schellekens.

Verbeelding

Bestuursvoorzitter Hans Feenstra is, evenals de Kunstcommissie van het ziekenhuis, verguld met de nieuwe aanwinsten op de collectie. "In een ziekenhuis heeft kunst een belangrijke functie, we willen daarmee de buitenwereld binnenhalen", aldus Feenstra. "Het geeft patiënten en bezoekers ruimte voor verbeelding en biedt herkenning, troost en rust. Bij ons in het Martini Ziekenhuis besteden we daarom met zorg aandacht aan onze exposities en bijzondere kunstprojecten. De schenking van de ING is een waardevolle aanvulling op onze collectie beeldende kunst en schilderijen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top