ACTUEEL

Maasziekenhuis maakt nieuwe start met nieuwbouw

Maasziekenhuis maakt nieuwe start met nieuwbouw

Bouwonderneming BAM heeft vorige week het nieuwe Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer opgeleverd. Het Maasziekenhuis is daarmee naar eigen zeggen klaar voor een nieuwe start.

Bijzondere prestatie

Het gebouw aan de snelweg A-77 is gerealiseerd binnen het afgesproken tijdsbestek en binnen het afgesproken budget. Volgens Pantein-bestuurder Ruud Verreussel is dit "voor Nederlandse begrippen een bijzondere prestatie", die mede te danken is aan de flexibele samenwerking met partners Vitaal ZorgVast en BAM. "Dit project bewijst dat het goed mogelijk is om de bouw- en zorgwereld tot elkaar te laten komen", aldus Verreussel. "We hebben een goede basis gelegd voor de komende twintig jaar".  Vitaal ZorgVast en BAM blijven in deze periode verantwoordelijk voor het onderhoud van gebouw en installaties.

Verrijking

Behalve functioneel noemt Verreussel het gebouw ook "een architectonische verrijking van de regio". "Mensen zullen ervaren dat het gebouw niet alleen mooi is, maar dat het door het licht, de ruimte, de inrichting en het materiaalgebruik ook zorgt voor een positieve beleving", aldus Verreussel. "Je zult nauwelijks in de gaten hebben dat het een omgeving is waar medisch specialistische zorg wordt verleend".

Sfeer

In het ontwerp is nadrukkelijk rekening gehouden met de sfeer, privacy en comfort. Het nieuwe ziekenhuis heeft vooral eenpersoons kamers met eigen sanitair, TV en communicatievoorzieningen. Een nieuw roomservice-concept verruimt de mogelijkheden van patiënten om zelf hun menu samen te stellen en te eten waar en wanneer ze willen.

Inrichting

De komende maanden zullen worden gebruikt voor het verder inrichten van het gebouw, het ijken van apparatuur en instructie van medewerkers. Het nieuwe ziekenhuis wordt op 22 april in gebruik genomen. De parkeergarage, het parkeerterrein en het zorg- en dienstengebouw bij het nieuwe ziekenhuis zijn dan ook klaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top