ACTUEEL

Lot GGZ WNB ligt in handen van de bank

Het noodlijdende GGZ Westelijk Noord-Brabant vertrouwt erop dat ABN AMRO het reddingsplan van de instelling accepteert. Het reorganisatieplan ligt inmiddels bij de bank. Dat meldt dagblad BN De Stem.

 Goede hoop

De verdere gesprekken over het reddingsplan vinden in de tweede helft van januari plaats. "Onze indruk is dat de bank er niet afwijzend tegenover staat", zegt woordvoerder Maarten van Eybergen van GGZ WNB in BN De Stem. "De Raad van Bestuur heeft goede hoop, al is het nog lang geen gelopen race."

Miljoenentekort

De gesprekken met de bank zijn cruciaal voor het voortbestaan van GGZ WNB. In het voorjaar trok -toen nog- Fortis de kredietfaciliteiten in, omdat de ggz-instelling afstevende op een miljoenentekort. De kredietverlening is daarna tijdelijk voortgezet, tot het psychiatrisch ziekenhuis onder leiding van interim-bestuursvoorzitter Martin van Rooijen een nieuwe huisbankier zou vinden. Dat is niet gelukt. Hierdoor is GGZ WNB overgeleverd aan ABN AMRO, waarin Fortis is opgegaan.

Reddingsplan

De bank lijkt volgens BN De Stem bereid GGZ WNB weer in genade aan te nemen, op voorwaarde er volgend jaar 2 à 3 miljoen euro winst gemaakt wordt, in plaats van verlies. Het reddingsplan moet daarin voorzien. Het plan betekent ondermeer het ontslag voor ruim 150 medewerkers. Ook wordt er wordt ook bezuinigd op de huisvesting. "De kwaliteit van dat plan - hoe pijnlijk het ook is - en het feit dat we daarin aan alle voorwaarden van de bank voldoen, geeft ons het vertrouwen dat we eruit komen", zegt Van Eybergen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top