ACTUEEL

Ziekenhuizen hikken tegen verzoek NZa aan

Ziekenhuizen hikken tegen verzoek NZa aan

Ziekenhuizen krijgen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) tot 21 januari de tijd om informatie over honoraria en het aantal formatieplaatsen aan de marktmeester in de zorg te verstrekken. De NZa heeft deze gegevens nodig om het macrokader voor de beloning van medisch specialisten vast te stellen.

Beheersingsmodel

De NVZ vereniging van ziekenhuizen en de Orde van Medisch Specialisten zijn niet gelukkig met het verzoek. Weliswaar erkennen ze dat dergelijke gegevens nodig zijn om het door minister Schippers onlangs voorgestelde beheersingsmodel voor de beloning van medisch specialisten te kunnen ontwikkelen, maar tevens bestaat de vrees dat de NZa deze gegevens gebruikt om lokale budgetten vast te stellen.

Belofte

De NVZ  wijst tevens op de relatieve zachtheid van de data, de complexiteit van de uitvraag, de hiermee gepaard gaande werkbelasting, het tijdpad en de kosten. De NZa heeft nu beloofd de fte-gegevens niet te zullen gebruiken voor  de vaststelling van lokale budgetten. Ook is de NZa zich er van bewust dat het aantal fte niet exact te bepalen is.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

De Kruijff

23 december 2010

Als het om cijfers gaat, dan weten de heren niets. Bij al die instellingen is het het zelfde verhaal. Bij mijn gewezen werkgever, kwam deze tijdelijke verstandsverbijstering ook regelmatig voor. Net als Ministers die voor een commissie zitten. Ze lijden allemaal aan geheugen stoornissen. Schijnt een kwaal te zijn voor onze upper goeden. Ze komen er ook iedere keer weer mee weg. Ieder ander laag gekwalificeerde, had allang ontslag gehad of wordt tot de orde geroepen met een fikse schrobbering. Maar dan worden de heren boos, omdat ze niet vertrouwd worden. Gewoon iedere te veel verdiende penny terug betalen. Daar hebben jullie totaal geen recht op, ook al denken jullie heren daar anders over.

De Vogelvrije Huisarts

24 december 2010

Kijk eens goed naar hoe de NZa met data omgaat zoals bij het 'Huisartsen kostenonderzoek 2008-2009". Schattingen werden feiten en dat vonden ze bij de NZa geen probleem.
Bij Apothekers zat de NZa er, ook volgens de rechter, voor een dikke 200 miljoen naast.
Wonderlijk is dat de Tweede Kamer geen woord rept over deze missers van een Bestuursorgaan die taken van de minister van VWS uitvoert.

Anoniem

3 januari 2011

Het niet willen laten zien roept bij mij de vraag op wat er te verbergen is? We hebben het hier toch over gemeenschapsgeld? Als premiebetaler wil ik graag zien waar mijn geld ook in de zorg naar toe gaat.

Top