ACTUEEL

Fysiotherapeut biedt eigen 'verzekering'

Fysiotherapeut biedt eigen 'verzekering'

Fysiotherapeut Gerard Koopman in Bathmen biedt vanaf 1 januari cliënten de mogelijkheid een abonnement te nemen op fysiotherapie. Daarmee wil hij minder afhankelijk zijn van zorgverzekeraars die volgens hem steeds absurdere eisen stellen. Dat schrijft De Stentor.

Besparen op zorgpolis

Het abonnement is volgens Koopman met name interessant voor mensen die nu een aanvullende verzekering hebben om de kosten voor de fysiotherapie te dekken, maar geen belang hebben bij alle andere voorzieningen die het aanvullende pakket biedt. Zij hoeven dan niet meer aanvullend te verzekeren, aldus Koopman. Volgens zijn berekening kunnen zij dan minimaal 240 euro per jaar besparen, met name ook omdat er geen aanspraak hoeft te worden gedaan op het verplicht eigen risico van 170 euro.

Het abonnement (17,50 euro per maand)  moet voor minimaal een jaar worden afgenomen. Inmiddels hebben zich vijfhonderd cliënten gemeld voor een fysiotherapie-abonnement bij Koopman, meldt De Stentor.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wim

2 januari 2011

Wat een geweldig initiatief, dit voorbeeld zouden de natuurgeneeskundige therapeuten en alternatieve artsen moeten volgen. Ik ben de eerste die zich dan zo zal verzekeren. Dit zal een stevig lesje worden voor het huidige zorgverzekeringstelsel. En keuzevrijheid voor iedereen.

Top