ACTUEEL

AMC hervat in januari onderzoek slachtoffers

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam is nog niet klaar met het onderzoeken van kinderen die mogelijk slachtoffer zijn van de grote zedenzaak in de hoofdstad. Dit heeft een woordvoerster van het ziekenhuis vrijdag gezegd.

Onderzoek

Het onderzoek staat in de week tussen kerst en oud en nieuw op een laag pitje. De kinderartsen richten zich dan op andere zaken die door de omvangrijke klus zijn blijven liggen. In de eerste week van januari hervatten de artsen de psychische en lichamelijke onderzoeken.

Slachtoffers

Het AMC onderzocht sinds vorige week dinsdag alle kinderen die door de 27-jarige verdachte Robert M. in zijn bekentenissen zijn genoemd. De gemeente, GGD, politie en justitie gaan op dit moment uit van 64 jonge slachtoffers. Ook onderzoekt het AMC op aanwijzing van de GGD kinderen van ernstig verontruste ouders, omdat hun kind contact heeft gehad met de verdachte. "We krijgen nog steeds doorverwijzingen van de GGD", aldus de AMC-woordvoerster.

Vorige week werkten teams rond vijf kinderartsen aan het grootschalige onderzoek. Ze ontvingen gemiddeld vijftien kinderen per dag. Deze week werd het onderzoek door vier teams voortgezet. Het ziekenhuis doet geen mededelingen over de uitkomsten wegens het beroepsgeheim van de artsen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top