Finance

Inspectie neemt poolshoogte bij Orbis

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat woensdag poolshoogte nemen bij Orbis Medisch en Zorgconcern in Sittard. De instelling wil honderden medewerkers op straat zetten om een dreigend miljoenenverlies het hoofd te bieden. Dat kan een risico vormen voor de kwaliteit van de zorg, schrijft minister Ab Klink (Volksgezondheid) dinsdag aan de Tweede Kamer.

Klink

Woensdag wil de inspectie bekijken of het nodig is om Orbis scherper in de gaten te gaan houden. Klink schrijft dat hij de financiële ontwikkelingen ook op de voet zal volgen.

38 Miljoen

Bij Orbis is voor 550 medewerkers geen werk meer. Voor nog eens 150 werknemers moet een andere baan binnen het concern worden gevonden. Doet het bedrijf niets, dan hangt het dit jaar een verlies van 38 miljoen euro boven het hoofd.

Problemen na opening

Het vernieuwde ziekenhuis werd enkele maanden geleden geopend, maar verkeerde vrijwel meteen in grote financiële problemen. Eerder was al afgesproken dat personeel zou moeten afvloeien. Toen werd volgens de bonden gesproken over ongeveer 250 medewerkers. De bonden willen dat het ziekenhuis miljoenen op tafel legt voor een sociaal plan. De Tweede Kamer houdt waarschijnlijk volgende week een interpellatiedebat over de toestand bij Orbis. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top