ACTUEEL

Nieuwe perspectieven voor personeel Abbott in Weesp

Voor de circa 550 farmaonderzoekers van Abbott in Weesp die binnenkort hun baan verliezen, lonkt nieuw perspectief. Een deel van hen kan waarschijnlijk aan het werk bij zeven farmabedrijven die hebben toegezegd dat ze op de locatie Weesp willen starten met contractonderzoek voor derden. Dat meldt het FD.

Lening

Ook voor werknemers die in Weesp een bedrijf willen starten liggen er nieuwe kansen. Abbott Healthcare en Abbott Biologicals, waartoe de voormalige vaccinfabriek van Solvay in Weesp behoort, stelt voor hen twintig renteloze leningen beschikbaar van elk maximaal een ton. Dit stellen bestuurder Jan Admiraal van vakbond VHP en Jan-Paul van de Velde, lid van de ondernemingsraad, schrijft het FD.

Sociaal akkoord

Los van deze toezeggingen betaalt Abbott naar schatting minimaal euro 60 miljoen euro voor het ontslag van 510 tot 550 onderzoeksmedewerkers. Dit blijkt uit een sociaal akkoord dat de vakorganisaties en de directie vorige week hebben gesloten. Werknemers krijgen een financiële vergoeding afhankelijk van de tijd dat ze werkzaam zijn geweest bij Abbott. Het bedrag valt hoog uit doordat de mensen gemiddeld 23 gewogen dienstjaren hebben bij een gemiddelde leeftijd van 47,5 jaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top