ACTUEEL

Letselschademarkt: 'Stop doorverwijzen naar malafide bureaus'

De letselschademarkt bundelt de krachten en bindt de strijd aan tegen malafide letselschadebureaus. Hun klanten worden vaak doorverwezen vanuit de medische sector. Daar moet een eind aan komen, vindt initiatiefnemer Stichting Keurmerk Letselschade.

Strenge kwaliteitseisen

De medische sector wordt, op initiatief van de Stichting Keurmerk Letselschade, verzocht alleen nog door te verwijzen naar partijen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen.  Deze vraag is mede ondertekend door Slachtofferhulp Nederland, de Vereniging van Letselschade Advocaten, de Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade, het Nederlands Instituut van Register Experts en de Vereniging Nationale Letselschade Experts. Dat schrijft AM.

Malafide partijen

Bij ziekenhuizen, (huis)artsen en therapeuten zijn nog steeds folders te vinden van malafide partijen, die slachtoffers ernstig kunnen duperen", zegt Jan-Willem Koeleman, bestuurslid van de Stichting Keurmerk Letselschade. Daarom vraagt de stichting opnieuw aandacht binnen de medische sector voor de doorverwijzingen die daar plaatsvinden. "Partijen uit de medische sector dienen zich bewust te zijn van de rol die zij in dit traject spelen", zegt Koeleman.

Tros Radar besteedde eerder ook al aandacht aan letselschadebureaus die hun klanten duperen door hen zeer nadelige contracten laten ondertekenen. Veel gedupeerden hebben zich na de uitzending gewend tot Slachtofferhulp Nederland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top