ACTUEEL

'Nog even komkommertijd bij verslavingszorg'

'Nog even komkommertijd bij verslavingszorg'

De verslavingszorg maakt zich op voor drukke tijden begin volgend jaar. "Wij hebben nu komkommertijd'', zei een woordvoerster van de Anonieme Alcoholisten (AA) dinsdag. "Maar na de feestdagen wordt het weer drukker, als iedereen goede voornemens heeft gemaakt", verwacht ze.

Hulpaanvragen

Een woordvoerder van Bouman GGZ, de Rotterdamse instelling voor verslavingshulp, merkt momenteel een flinke toename van het bezoek aan de website. "Begin januari is het traditiegetrouw altijd een stuk drukker met hulpaanvragen. Mensen zijn zich nu aan het oriënteren, vandaar de drukte op de website. Aan het begin van het nieuwe jaar wagen ze dan de stap om er echt iets aan te doen."

Piek

Op de site staat een test waar mensen kunnen ontdekken of ze probleemdrinker zijn. "We zien dat deze test 20 procent meer wordt gedaan dan normaal gesproken', aldus de woordvoerder. "Overigens zien we ook altijd een piek tijdens de zomervakantie."

De website alcoholinfo.nl van het Trimbos Instituut wordt rond deze periode ook meer bezocht. December 2009 en januari dit jaar was er ook een duidelijke toename, tot zelfs een verdubbeling, van het aantal bezoekers te zien.

Feestdagen

De woordvoerder van Bouman GGZ denkt de toename wel te kunnen verklaren. "De feestdagen zijn confrontatiemomenten voor mensen. Ze evalueren dan het jaar en komen misschien tot de conclusie dat ze vaak problemen met drank hebben gehad. Ook zijn dat de momenten dat ze op hun drankgebruik worden aangesproken binnen de familiekring." (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top