ACTUEEL

NMa-onderzoek naar fusie verzekeraars raakt Rabobank

De Rabobank heeft een groot belang bij het nadere onderzoek dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) instelt naar de fusie tussen Achmea en zorgverzekeraar De Friesland. Dat meldt het FD.

Invloed fusie

De Rabobank wil haar belang in Eureko, het moederconcern van Achmea, terugbrengen om beter te kunnen voldoen aan de nieuwe kapitaaleisen, ook bekend als Basel 3. De fusie is volgens de krant een belangrijke bouwsteen in het complexe plan om het belang in Eureko terug te brengen van 39 naar 29 procent.  Als de fusie wordt geblokkeerd, heeft dit gevolgen voor de afbouw van het belang. Door de fusie van Achmea en De Friesland treedt verwatering van het aandelenkapitaal op, waardoor het belang van Rabobank met ongeveer een procentpunt afneemt.

Vergunningseis

De fusie tussen De Friesland Zorgverzekeraar en Achmea loopt enkele maanden vertraging op omdat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft bepaald dat hiervoor een vergunning nodig is.

Afgelopen donderdag maakte de NMa bekend dat De Friesland Zorgverzekeraar en Achmea een vergunning nodig hebben om te mogen fuseren. De NMa stelt in het kader van de vergunningsaanvraag een diepgaand onderzoek in naar de fusie. De fusie zou per 1 januari 2011 worden doorgevoerd, maar loopt door het NMa-besluit vertraging op.
Als de NMa niet instemt met de fusie, waarmee rekening gehouden wordt, moeten Rabobank en Eureko een alternatief vinden voor de verwatering van 1 procentpunt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top