ACTUEEL

Amphia Ziekenhuis aansprakelijk voor bekkenbreuk

Amphia Ziekenhuis aansprakelijk voor bekkenbreuk

Het Amphia Ziekenhuis in Breda is aansprakelijk voor de bekkenbreuk die een 75-jarige patiënt in 2009 opliep. De man uit Oosterhout werd met een beroerte opgenomen in het ziekenhuis en werd omdat hij onrustig en verward was aan het ziekenhuisbed vastgemaakt met een zogenoemde Zweedse band. Twee dagen later werd hij naast zijn bed aangetroffen met een bekkenfractuur omdat het slotje van de Zweedse band was opengegaan.

Verantwoording

De rechter oordeelt dat het risico van het gebruik van het ongeschikte slot voor rekening van het ziekenhuis moet komen. Het ziekenhuis heeft de onrustbanden en slotjes ingekocht en kan eventueel de producent aansprakelijk stellen, aldus een van de eerste vonnissen in een zogenoemde deelgeschilprocedure.

De deelgeschilprocedure werd vorig jaar ingevoerd voor eenvoudige en snelle afwikkeling van letsel- of overlijdensschade. Als gesprekken tussen partijen vastlopen kan de rechter om een beslissing worden gevraagd. Het ziekenhuis en de patiënt gaan nu verder praten. Tegen de uitspraak van de rechter is geen beroep mogelijk. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top