ACTUEEL

SAP en PinkRoccade Healthcare samen in zorgmarkt

SAP en PinkRoccade Healthcare hebben aangekondigd samen de zorgmarkt te gaan bedienen. De twee bedrijven ontwikkelen gezamenlijk een productsuite (CareCTRL) die de bedrijfsvoering van Nederlandse organisaties in de gezondheidszorg ondersteunt. De organisaties kunnen hun bedrijfsvoeringautomatisering binnen een half jaar integreren.

Producten

In april 2009 zijn de eerste productlijnen van CareCTRL voor zorgorganisaties beschikbaar voor Financiën & Control en Inkoop & Goederenlogistiek. SAP en PinkRoccade Healthcare hebben de ambitie het aantal CareCTRL productlijnen de komende jaren sterk uit te breiden. Op dit moment worden de eerste stappen gezet voor de ontwikkeling van de productsuite voor Personeel & Organisatie, Salaris, Service Management en DBC Facturering.

Ervaring

De productsuite is ontwikkeld op basis van de uitgebreide ervaring in de markt van beide partijen. SAP’s heeft veel ervaringen in andere industrieën en de gezondheidszorg. PinkRoccade Healthcare heeft jarenlange ervaring bij ruim 700 klanten in de Nederlandse gezondheidszorg. Deze maakte het mogelijk om een oplossingenportfolio te ontwikkelen die een kortere implementatieperiode nodig heeft dan conventionele ERP pakketten.

Samenwerking

Marcel Bouhof, director healthcare bij SAP Nederland: “Wij zien de samenwerking met PinkRoccade als een geweldige mogelijkheid om via het aanbieden van een op SAP gebaseerde productsuite deze markt te benaderen.” Ton Hafkamp algemeen directeur van PinkRoccade Healthcare: “Het is voor zorgorganisaties niet langer voldoende om alleen innovatief of klantgericht te zijn, of de kosten beter te beheersen. Zij moeten het nu allemaal tegelijk doen en met CareCTRL spelen wij in op deze noodzaak tot integrale bedrijfsvoering. Door onze samenwerking met SAP wordt het voor iedere Nederlandse zorgorganisatie mogelijk om te werken met de meest complete en geavanceerde bedrijfssoftware die er in de wereld bestaat.”

Partijen

PinkRoccade Healthcare richt zich op Nederlandse institutionele zorgaanbieders zoals ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg, verpleeg- en verzorgingstehuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg.
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top