ACTUEEL

Nieuwe 'glossy' LetselschadeNEWS gelanceerd

Betrokkenen bij letselschade hebben vanaf woensdag een nieuwe steun in de rug. Dan wordt het nieuwe magazine LetselschadeNEWS gelanceerd. De 'glossy' bevat verhalen van slachtoffers die het is gelukt hun leven weer op te pakken. Daarnaast geeft het blad informatie aan behandelaars, begeleiders en andere professionele betrokkenen. Vijf vragen hierover aan hoofdredacteur Rob Vermeeren van LetselschadeNEWS.

Wat houdt het magazine in?

LetselschadeNEWS is een magazine dat ieder kwartaal verschijnt. Het is bedoeld als steun in de rug voor slachtoffers van letselschade om hun leven zo goed en kwaad als het kan weer op te pakken. Letselschade is lichamelijke of geestelijke schade ontstaan door een ongeval, een medische fout of een misdrijf. Steeds vaker blijkt dat een slachtoffer beter herstelt, als hij of zij zich gesteund en erkend voelt, en sneller weer positief in het leven staat.

Voor wie is het bedoeld?

Het blad wordt speciaal gemaakt voor alle betrokkenen bij letselschadezaken. Verhalen over positieve ervaringen van lotgenoten moeten slachtoffers inspireren om weer vooruit te kijken. Daarnaast is het als medewerker van Slachtofferhulp, huisarts of fysiotherapeut, maar ook als schaderegelaar en belangenbehartiger, goed informatie vanuit het perspectief van het slachtoffer te krijgen.

Wordt het blad gratis uitgegeven?

Nee, maar in veel gevallen wordt een jaarabonnement wel vergoed door de verzekeraar. Reaal, De Goudse, Univé Verzekeringen, het Waarborgfonds, Achmea, Interpolis, Aegon, ASR, Delta Lloyd, London, Nationale Nederlanden en ZLM zijn de eerste schadeverzekeraars die slachtoffers waarvoor zij aansprakelijk zijn een jaarabonnement op LetselschadeNEWS gaan vergoeden. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten. Dat kost 47,60 euro per jaar.

Wie bepaalt de inhoud?

De onderwerpen in LetselschadeNEWS worden in eerste instantie door de redactie bedacht. Echter in alle gevallen is een bijdrage van belangstellenden zeer welkom. Omdat het een nieuw magazine betreft, hoopt de redactie op veel feedback van lezers met mogelijk tips en ideeën.

Wat is de meerwaarde?

Het blad is niet alleen bedoeld om mensen te inspireren, maar ook om mensen te helpen en te informeren. Zo kunnen er via het magazine nieuwe technieken en initiatieven voor revalidatie of therapie worden belicht. Slachtoffers kunnen meepraten over ervaringen en die met lotgenoten delen. Het blad wordt daarnaast gemaakt door vele professionals in verschillende takken van de markt. Daarmee wordt de complete branche afgedekt. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top