ACTUEEL

VUmc werkt mee aan opleiding onderzoeker palliatieve zorg

Het expertisecentrum palliatieve zorg van het VU medisch centrum in Amsterdam helpt mee aan de ontwikkeling van een Europese opleiding tot onderzoeker in de palliatieve zorg. Zes landen zijn daarbij betrokken. Dat heeft het VU medisch centrum woensdag bekendgemaakt.

Europees onderzoek

De Europese Commissie heeft voor de komende vier jaar 4 miljoen euro uitgetrokken voor de ontwikkeling van het opleidingstraject. Palliatieve zorg richt zich op patiënten met een levensbedreigende ziekte.

De doelstelling is om jonge wetenschappers op te leiden in onderzoek van palliatieve zorg. Met het project wordt de uitwisseling van Europese onderzoekers en hun kennis over de praktijk in diverse landen vergroot. "Hiermee hopen we meer eenheid tussen de landen te krijgen", aldus een woordvoerster van het medisch centrum.

Kwaliteit zorg

Momenteel worden zestien onderzoekers – twaalf juniores en vier seniores – opgeleid. Zij gaan de kwaliteit van de palliatieve zorg in Europa bekijken en schrijven daarover onder meer wetenschappelijke artikelen, bereiden een promotie voor en werken samen met andere onderzoekers. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top