ACTUEEL

Tuchtrechter spreekt chirurgen VieCuri vrij van operatiefout

Tuchtrechter spreekt chirurgen VieCuri vrij van operatiefout

Een chirurg en een arts-assistent van het VieCuri-ziekenhuis in Venlo zijn in 2006 niet in de fout gegaan bij een blindedarmoperatie van een 79-jarige vrouw. Dat heeft de tuchtrechter in Eindhoven beslist volgens een uitspraak die donderdag is gepubliceerd. De vrouw overleed aan de gevolgen van de operatie.

Klacht ongegrond

De tuchtrechter oordeelde dat de klacht tegen de eindverantwoordelijk chirurg ongegrond is. Hij heeft volgens het college naar professionele maatstaven gehandeld bij zijn diagnose en het geven van advies aan de opererende chirurg. Ook bij het ontslag van de vrouw uit het ziekenhuis heeft hij geen fouten gemaakt.

Communicatie

Ook de toenmalig arts-assistent handelde volgens het college juist. Communicatie met de familie had beter gekund maar er is geen sprake van een tekortkoming, zo oordeelde de tuchtrechter.

Medio december wees het regionaal tuchtcollege de klachten tegen de twee chirurgen die rechtstreeks bij de operatie waren betrokken al af.

Blindedarmoperatie

Na verwijdering van de blinde darm werd de vrouw eind oktober 2006 uit het ziekenhuis ontslagen. Vier dagen later werd ze weer opgenomen omdat haar toestand verslechterde. Ze overleed op 7 november op 79-jarige leeftijd aan een longontsteking. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top